Samen blokkades aanpakken, praktisch en resultaatgericht

maak een afspraak
Toepassingen

Systemic healing

Inzicht in je klachten

Systemic Healing is toepasbaar bij veel klachten en problemen, zoals fysieke klachten. Maar daarnaast ook stress gerelateerde problemen of trauma’s.

Je kan denken aan:
•   Lichamelijke problemen
•   Stress
•   Trauma’s en rouwverwerking
•   Angsten, fobieën en hyperventilatie
•   Somberheid, depressie en burn-out
•   Vermoeidheidsklachten
•   Relatieproblemen
•   Werk gerelateerde problemen
•   Uitdagingen en ambities op het gebied van leiderschap

Staat je klacht er niet bij? Informeer dan naar wat ik óók voor jou kan betekenen.
behandeling

Zo doen we dat

Hoe werkt het en wat kun je verwachten?

Soms loop je in het leven aan tegen een thema, belemmering, blokkade, trauma of zelfs een ziekte. Door onder andere te werken met opstellingen worden verborgen patronen en dynamieken zichtbaar. Samen met jou ga ik compassievol kijken waar de belemmering zit. Je krijgt inzichten, waardoor thema’s kunnen helen en veranderen.

Je komt bij me met een bepaalde vraag, probleem, thema of klacht waar we dan samen naar gaan kijken. Daarvoor maak ik gebruik van allerlei werkvormen. Ik ga dan kijken welke werkvorm op dat moment het beste toepasbaar is. Hiervoor gebruik ik diverse materialen. Het doel hiervan is patronen en dynamieken binnen een systeem of bij jezelf beter te begrijpen en te zien. Hierdoor kun je met meer mededogen en liefdevoller naar jezelf kijken.

Duur van de sessie

Een sessie duurt 1,5 uur, waarin ook tijd is voor een voetreflexmassage. Deze heeft tot doel de inzichten die je krijgt te laten integreren en je systeem tot rust te brengen.

Wat is systemic healing?

Systemic healing (ook wel systemisch werken genoemd) is een methode om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem, je verhouding met anderen en je gevoelens daarover. De werkmethode familieopstellingen is één van de bekendste onderdelen van de therapie, maar systemic healing is veel meer dan dat.

Wat is een systeem?

Een systeem kan van alles zijn: een gezin, een organisatie, een team of een gemeenschap. Het is zinvol om je bewust te worden van dit systeem, te ervaren waar belemmeringen zitten en waarom je reageert hoe je reageert. Systemic healing brengt je die inzichten en leert je hoe je eigen gedrag je beperkt in je ontwikkeling en groei.

De behandeling

Met de behandeling systemic healing worden onderliggende patronen blootgelegd en komen verbanden aan het licht. Je leert dynamieken begrijpen en krijgt inzicht in problemen en de manier waarop verschillende elementen met elkaar verweven zijn. Je begrijpt meer van je eigen geschiedenis, achtergrond en loyaliteiten. Dit leidt tot persoonlijke groei en bewustwording van bepaalde patronen die jou beïnvloeden. Er wordt rekening gehouden met emotionele bindingen en loyaliteiten tussen individuen. Dit kan helpen bij het helen van emotionele wonden en het loslaten van belemmerende patronen. Zo kun je deze patronen doorbreken en voorkomen dat ze zich steeds opnieuw voordoen.

Waardevolle tools en inzichten

Systemic healing biedt waardevolle tools en inzichten die kunnen bijdragen aan persoonlijke groei, verbeterde relaties, effectief leiderschap en het komen tot het inzicht in complexe problemen. Hierdoor ga je  dieper en met compassie kijken naar situaties en relaties en blijf je niet aan de oppervlakte. Zo creëren we samen positieve veranderingen in verschillende aspecten van jouw leven.

Systemic healing helpt je bij het doorbreken van belemmerende patronen
Maak een afspraak

Contact

Praktijk van den Berg

M 06 - 25 48 60 26
E info@praktijkvdberg.nl
KvK 31048557

Locatie Soest (ma/di/wo/do)
Wollegras 33
3766 HZ, Soest

Locatie Amersfoort (do/vr/za)
Gebouw G, Hogeweg 239 G
3816 BS, Amersfoort